Eerste ronde voorjaar 2020

De competitie is weer begonnen!

Het seizoen voorjaar 2020 is begonnen. Afgelopen vrijdag mochten teams 2, 4 en 5 beginnen in Dorpshuis de Parel. Teams 1 en 3 hebben hun aftrap volgende week.

Team 2 komt dit seizoen uit in de 4e klasse. Met een wijziging in de opstelling kwam team 2 uit met Anita Leemans-Liebrecht, Ton Gil en invaller voor de avond Gertjan Vervoort. Het bleek een pittige avond om in te komen tegen het team uit ’s-Hertogenbosch. De eerste 3 partijen wisten de Rossumse spelers hun spel nog niet te vinden en bleek de tegenstander telkens te sterk. Vanaf de dubbelpartij wisten Anita en Ton het tij te keren en schreven zij de eerste winstpartij op het bord.

Vervolgens wist ieder van de 3 spelers ook één van de enkelpartijen op het eigen scorebord bij de schrijven. De eindstand resulteerde daarmee in 4-6.

Ook bij Team 4 heeft dit seizoen een bezettingswisseling plaatsgevonden. Dado Bala debuteert in het team. Samen met Wim Dubach en Gerdy van Oss, die terugkeert na een seizoen afwezigheid, traden zij op tegen het 6e team van OTTC uit Oss. Net als team 2 begon team 4 met drie partijen verlies. Ook bij hen duurde het tot de dubbel voor het eerste winstpunt op het bord werd bijgeschreven. Dado en Wim speelden een gecontroleerde wedstrijd en wonnen de dubbel.

Daarna wist Gerdy 2 enkelpartijen te winnen en wonnen Dado en Wim ieder ook nog een enkelpartij. De punten werden eerlijk verdeeld, met 5-5 als eindstand.

Tenslotte was team 5 present in de Parel. Team 5 is erg blij met debutante Ellen van Geffen en de nieuwe aanwinst tot het team Niels Cleton. Samen met stayer Gera van Veen traden zij op tegen team 2 van HTTC Heerewaarden.

Ook voor team 5 waren de eerste 3 partijen om even op te warmen. Toen het succesvolle duo Gera en Ellen het eerste winstpunt veroverde met een spannende dubbelwedstrijd, werd de smaak van winst weer herkend.

Gera won daarna nog 2 van haar enkelpartijen en Ellen haar eerste winstpunt in een enkelpartij. Helaas winst Niels geen vuist te maken tegen de spelers uit Heerewaarden. De eindstand kwam daarmee op 4-6.

Geef een reactie