De laatste ronde

Met de laatste ronde voor de eerste 3 teams van Rotac ’82 zit de voorjaarscompetitie van 2019 er zo goed als op.

Team 1 heeft helaas bij hun rentree in de 2e klasse geen vuist kunnen maken. Ondanks dat de laatste wedstrijd tegen Rally 1 uit Wijk en Aalburg wisten Marcel Wijgerse, Nelson Cheung en Antoinette Lacet in winst werd afgesloten (4-6), draagt het eerste team de rode lantaarn in de poule. Afgelopen vrijdag was Marcel in bloedvorm, hij won al zijn enkelpartijen. Antoinette voegde hier nog twee punten aan toe. Tezamen met het dubbel kwamen zij aan 6 winstpunten. Nelson wist helaas niets toe te voegen aan het puntentotaal. Met deze wedstrijd neemt hij ook afscheid van team 1. We wensen als club heel veel succes met zijn verdere uitdagingen en sportieve loopbaan.

Team 2 speelde afgelopen vrijdag thuis tegen Unicum 7 uit Geldrop. Ook aan het einde van de competitie lijken Anita Leemans, Ton en Gil en Robin van Wijnen in uitstekende vorm. Zij sloten de avond af met 10-0 winst. Alle partijen werden in het voordeel van de Rossummers beslist. Hier en daar was het nog spannend, vooral Ton maakte nog wel eens gebruik van de maximale 5 sets om tot winst te komen. In de poule van team 2 moet nog 1 wedstrijd worden gespeeld, maar dat zal voor de stand van team 2 niet veel meer uitmaken. Zij zijn op een haar na van de 1e plaats geëindigd op de 2e plaats in de poule. Team 2 mag daarom nog hun kansen gaan beproeven in een promotiewedstrijd volgende maand, om kans te maken op een ticket voor de 3e klasse!

Team 3 sloot de competitie ook af in eigen huis. Wim Dubach, Jelmer aan den Toorn en Gerdy van Oss speelden tegen het 9e team van Never Despair uit Den Bosch. De avond begon voortvarend en slechts een kleine dip van Jelmer voorkwam dat het team de perfecte score speelde. 9-1 winst brengt team 3 naar een keurige 4e plaats in de poule, waardoor het team van aanvoerder Wim volgend seizoen weer mag uitkomen in de 6e klasse.

Tenslotte speelde team 4 thuis in Dorpshuis de Parel. Ook voor het team van Gera van Veen, Arnold Grandia en Dado Bala bleek het een goede vrijdag te zijn. Zij sloten de avond af met 7-3 winst. Gera en Arnold wonnen ieder 2 van hun enkelpartijen. Dado bleef ongeslagen en won al zijn enkelpartijen. Voor team 4 staat er nog een laatste ronde op het programma aankomende vrijdag. Het team is echter al verzekerd van de 1e plaats in de nacompetitie die hun poule mocht spelen. Hiermee zullen zij ook volgend seizoen in de 7e klasse handhaven.

De uitslagen op een rij:

Rally 1 – Rotac ’82 1: 4-6

Rotac ’82 2 Unium 7: 10-0

Rotac ’82 3 – Never Despair: 9-1

Rotac ’82 4 – Kruiskamp 81 5: 7-3.

Geef een reactie