Rotac 1 KAMPIOEN!


(vlnr Nelson Cheung, Antoinette Lacet en Marcel Wijgerse)

Ruim voor de eindstreep van de laatste speelronde was het al bekend, team 1 met Marcel Wijgerse, Antoinette Lacet en Nelson Cheung is kampioen geworden dit seizoen.
Afgelopen vrijdag lieten zij hun overmacht zien in de laatste ronde tegen het 6e team van Never Despair. Het succesvolle trio won wederom met 0-10, uit in Den Bosch.
Met deze overwinning stelt het eerste een rentree naar de 2e klasse zeker. In het seizoen voorjaar 2019 hoopt het 1e een succesvol seizoen in de 2e klasse te spelen.
Namens ons allemaal, van harte gefeliciteerd en alvast veel succes!

Thuis werden afgelopen vrijdag nog 2 hele spannende wedstrijden gespeeld. Team 2 en team 4 hadden alle twee nog wat te winnen én daarmee ook wat te verliezen.

Team 2, met Gertjan Vervoort, Anita Leemans en Robin van Wijnen streden voor de 2e plaats in de poule, samen met TTCV van Herwaarden en Never Despair waren de onderlinge verschillen maar minimaal. Een 2e plaats in de poule geeft het team de mogelijkheid om een promotie wedstrijd te mogen spelen, om zo alsnog een klasse hoger uit te kunnen komen.
Team 2 had voor de laatste avond team 3 van OTTC uit Oss als tegenstander. Onverwacht werd er door het drietal veel gewonnen. Het was een avond waarbij de Rossumse spelers boven zichzelf uitstegen en erg goed tactisch spel lieten zien.
Alleen Gertjan liet een puntje over aan de tegenstanders, waardoor de einduitslag uitkwam op 9-1 winst.
Doordat de twee directe tegenstanders minder punten haalden op de laatste competitieavond, is team 2 knap 2e geworden in de poule. Zij mogen volgende week uitkomen voor de promotiewedstrijd.

Team 4 had ook een spannende avond, maar dan aan de andere kant van de poule. Om in de klasse te kunnen blijven, moesten zij voldoende punten scoren om niet op de laatste plek in de poule te eindigen. Eindigen onderaan is rechtstreekse degradatie, met de één na laatste plaats is er nog een degradatiewedstrijd te spelen om verval naar een lagere klasse te voorkomen.
Gelukkig wist team 4, met Jelmer aan den Toorn, Gerdy van Oss en Wim Dubach voldoende punten te halen om de hekkensluiter voor te blijven.
Tegen het sterke team 1 van HTTC uit Heerewaarden werden, anders dan de uitwedstrijd, wat punten gescoord. Gerdy wist 2 van haar enkelpartijen te winnen en Jelmer en Wim voegden daar ieder 1 punt aan toe. Met een einduitslag van 4-6 mag team 4 volgende week proberen degradatie te voorkomen.

Alle uitslagen van deze week op een rij:
Never Despair 6 – Rotac ’82 1: 0-10
Rotac ’82 2 – OTTC 3: 9-1
Taverbo/Sabo 6 – Rotac ’82 3: 10-0
Rotac ’82 4 – HTTC 1: 4-6.

ROTAC 1 kampioen!

Geef een reactie