Rotac 1e team in de 1e klasse najaar 2011

De eerste wedstrijd van Rotac 1 in de 1e klasse van de NTTB afdeling ZuidWest is slecht begonnen.

De Rossummers moesten thuis tegen Wanzl/Belcrum. De uislag eindigde uiteindelijk in 2 – 8 voor de tegenstanders uit Breda.Alleen Ton van de Akker en Marcel Wijgerse wisten een partij te winnen. Antoinette Lacet kon geen partij naar zich toetrekken en verloor. Het dubbel van Ton en Marcel was goed maar ook hier ging het winnende punt naar de tegenstanders.

Na deze avond beloofd het een moeilijke competitie te worden voor de Rossummers die debuteren in de 1e klasse.

2e Wedstrijd Rotac1 ten onder tegen TTV Elsthout 1

Vrijdagavond werd er door het 1e team van Rotac in Elshout gespeeld,.een tegenstander die al 3 seizoenen uitkomt in de 1e klasse van de NTTB ZuidWest. Rotac kon ondanks de goede tegenstand het spel niet naar zich toetrekken en verloor de avond met 6-4.

Het waren wederom mooie wedstrijden waarbij om elk punt moest worden gestreden. Marcel had deze avond concentratieproblemen en kon niet in zijn spel komen, hij verloor drie partijen. Eén winstpartij was er voor Ton. In zijn laatste partij had hij zijn vorm als vanouds te pakken en won in 3 sets. Antoinette wist, ondanks dat ze nog niet heeft getraind, twee partijen te winnen. Ze was deze avond de sterkste van de drie Rossummers. Het dubbel van Ton en Antoinette bleek weer de beste combinatie te zijn. In vier sets wisten ze het belangrijke punt binnen te slepen. Ondanks dat Rotac op de laatste plaats in de competitie staat, hebben de spelers van Rotac vertrouwen in hun spel, ze verwachten dat dit nog tot winstpartijen kan leiden.

Met opgeheven hoofd gaan ze maandag 26 september de strijd aan tegen Attaque in Sint Oedenrode. Deze tegenstander heeft ook al enige jaren ervaring in de 1e klasse dus het beloofd weer een spannende avond te worden.

3e wedstrijd tegen Attaque geeft een stijgende lijn aan maar kunnen ze dit vast houden?

Maandag 26 september was het “erop of eronder” voor Rotac ’82 1.

Met één punt achterstand op de concurrent TTV Attaque, vertrokken de Rossummers Antoinette Lacet, Ton van de Akker en Marcel Wijgerse naar Sint Oedenrode waar de ontmoeting plaatsvond met een team die al weer enkele jaren meedraait in de 1e klasse van de NTTB. Verlies zou inhouden dat de achterstand op alle concurrenten van de poule verder vergoot zou worden, winst zou kunnen betekenen dat de laatste plaats ingenomen zou gaan worden door de tegenstander van de avond.

De Rossummers vertrokken daarom met maar één doel; minimaal zes punten behalen zodat ze niet langer als hekkesluiter in de poule zouden staan. En zo gebeurde het ook! De avond werd afgesloten met 4 – 6 winst voor Rotac ’82, een resultaat om trots op te zijn voor de vereniging die zijn debuut in de 1e klasse maakt. Door de overwinning staan ze niet langer onderaan in de poule, deze positie is ingenomen door TTV Attaque.

Zowel Antoinette, Ton als Marcel waren deze avond geconcentreerd op elk punt wat behaald moest worden waardoor ze uiteindelijk met twee winstpartijen per speler net na middernacht huiswaarts keerden.

Het dubbel werd gespeeld door Antoinette en Marcel. Helaas werd niet gewonnen, kansen lagen er echter wel. In vijf spannende sets werd het dubbel met verlies afgerond, een teleurstelling die snel werd verwerkt om weer met opgeheven hoofd verder te gaan met de individuele partijen.

Nagenoeg alle partjen van die avond werden in minimaal 4 sets gespeeld wat aangeeft dat er gestreden is voor elk punt en elke set.

Vermoeid maar voldaan konden de Rossummers naar huis waarna ze zich weer mentaal kunnen gaan voorbereiden op de volgende speelavond in Verenigingsgebouw De Parel in Rossum.

Het team kijkt echter terug op een avond waarin zij de vaste supportersgroep hebben kunnen trakteren op goed tafeltennis met vele mooie acties.

4e Wedstrijd Rotac 1 verliest tegen JCV 3

Afgelopen vrijdag werd in De Parel de 4e competitiewedstrijd gespeeld tegen tafeltennisvereniging JCV 3. De mannen uit Vught hadden één punt voorsprong op de Rossummers voordat aan de avond werd begonnen. Het doel van deze avond was dan ook winst, om zodoende voorsprong te krijgen op JCV.

Na twee wedstrijden zag het er echter al naar uit dat het doel enigzins bijgesteld moest gaan worden want de Rossummers stonden al met 0 – 2 achter. Alleen Ton van de Akker had nog niet gespeeld. Hij wist het eerste punt voor Rotac in vijf spannende sets naar zich toe te trekken.

Het gouden dubbel van Rotac trad vervolgens aan. Antoinette Lacet en Ton speelden weer in een geweldige combinatie de sterren van de hemel maar hadden ook hier vijf sets nodig om het punt binnen te halen. de tussenstand werd hierdoor 2 – 2.

Antoinette kwam na het dubbel niet in haar spel. Even leek het er nog op dat ze alsnog een punt zou gaan binnenhalen maar ze kon de concentratie niet behouden waardoor ze geen partij die avond won. Ton kon na het dubbel ook geen wedstrijden meer naar zich toetrekken en verloor zijn twee individuele partijen.

Marcel Wijgerse had een slechte start van de avond en verloor zijn eerste wedstrijd kansloos. Zijn volgende wedstrijden moest hij dus alles op alles zetten om niet nog een teleurstelling te moeten verwerken. En zo gebeurde het dan ook dat hij in 4 sets zijn tweede wedstrijd won. De laatste wedstrijd van Marcel werd in vier sets gespeeld. Er werd door beide tafeltennissers goed gespeeld en er waren mooie rally’s waarbij beide spelers kans maakten om de wedstrijd te winnen. Marcel had vertrouwen in zijn spel en won uiteindelijk door goed aanvallend spel.

De avond werd uiteindelijk onder toeziend oog van (de enige trouwe supporter van deze avond) Bas Pellegrom, afgesloten met 4 – 6 verlies.

Aanstaande vrijdag wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld. De Rossummers staan dan tegenstanders uit Goirle op te wachten. De Rossummers hopen dan weer op de steun en aanwezigheid van de vaste supportersgroep.

5e Wedstrijd Rotac ’82 met 1 – 9 naar huis gestuurd

Afgelopen vrijdagavond is het eerste team van Rotac ’82 met 1 – 9 van de tafel geslagen. Het team moest onder toeziend oog van het toegestroomde trouwe publiek de strijd aan met SV Red Star uit Goirle, een team wat gedegradeerd was uit de hoofdklasse van de NTTB afdeling Zuid West. De Rossummers waren niet opgewassen tegen de Brabanders en konden ondanks goede tegenstand, maar één punt behalen.

Marcel Wijgerse kon het enige belangrijke punt in de wacht wist te slepen. Zowel Ton van de Akker als Antoinette Lacet waren niet in staat om een winstpunt te behalen. Het dubbel tussen Ton en Marcel leverde ook geen winstpunt op. De tegenstanders kregen dit punt niet zomaar, ze verdiende hun punt pas na vijf sets. Inmiddels is de competitie weer op de helft, er zijn vijf wedstrijden gespeeld.

De tussenstand ziet er voor Rotac niet zo positief uit, ze staan op de één na laatste plaats met maar één punt verschil met de hekkesluiter Attaque uit Sint Oedenrode. De laatste twee teams zullen echter rechtstreeks degraderen. Komende weken zullen de Rossummers alles-op-alles moeten gaan zetten voor behoud in de 1e klasse. Bovenaan in de competitie staan de tegenstanders van komende vrijdag, Wanzl/Belcrum. Het beloofd dan weer een spannende avond te worden. De Rossummers spelen uit in Breda.

6e Wedstrijd Rotac ’82 verliest in Breda

Afgelopen vrijdag speelde het eerste team van Rotac ’82 de 6e competitiewedstrijd tegen Wanzl/Belcrum uit Breda. De koploper van de competitie staat op ruime voorsprong bovenaan en is de favoriet voor het kampioenschap. Een eerdere ontmoeting in deze competitie werd met 2 – 8 door de spelers uit Breda gewonnen.

Antoinette Lacet begon deze avond en keek na twee sets al tegen een achterstand aan. Ze wist zich echter in de derde set te herpakken en uiteindelijk in vijf sets te winnen. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden stonden de Rossummers met 0 – 1 op voorsprong.

Marcel Wijgerse speelde hierna zijn wedstrijd en moest helaas in vier sets het winnende punt aan de tegenstander overlaten. Ton van de Akker verloor daarna in drie sets waardoor Rotac op 2 – 1 achterstand kwam. Het gouden dubbel van Rotac, Ton en Antoinette, speelde vervolgens een goede wedstrijd. Na twee sets verlies konden ze de wedstrijd eindelijk naar zich toe gaan trekken en wonnen ze het dubbel in vijf sets. Hierna wist Ton twee belangrijke wedstrijden te winnen door goed geconcentreerd spel en een strijdlust tot het laatste punt. Zowel Antoinette als Marcel wisten helaas hun volgende wedstrijd niet meer te winnen. Marcel verloor kansloos in drie sets, Antoinette verloor in vier sets. Met een tussenstand van 4 – 4 begon Antoinette aan haar laatste wedstrijd.

Helaas ging ze in vier sets ten onder en verloor de spannende partij. Nu moest Marcel alles-op-alles zetten om de eindpunten eerlijk te gaan verdelen. Marcel moest het echter in vijf sets ontgelden en ook hier ging het winnende punt naar de tegenstander waarna de eindstand in 6 – 4 eindigde. Ton keerde huiswaarts met twee winstpartijen op zijn naam, Antoinette met een winstpunt en zoals al eerder is gebleken, was het dubbel weer een belangrijke combinatie die een winstpunt opleverde. Marcel moest deze avond zonder winstpartijen huiswaarts.

Aanstaande vrijdag moeten de Rossumse tafeltennissers het opnemen tegen Elshout. Voor een eventueel behoud in de eerste klasse zullen de Rossummers met name tegen deze tegenstanders punten moeten gaan behalen. Kansen hiervoor zijn er. De vorige ontmoeting eindigde in 6 – 4 verlies. Rotac heeft nu het voordeel dat de wedstrijd op de thuisbasis in de Rossumse Parel wordt gespeeld en dat ze door de aanwezigheid van de trouwe supportersgroep in de meerderheid zijn.

7e Wedstrijd Rotac ’82 onderuit tegen TTVE 1

De zevende competitiewedstrijd in de eerste klasse van de NTTB afdeling Zuid/West had een belangrijke lading voor de tafeltennissers uit Rossum. Zij moesten de avond met winst afsluiten om degradatie te voorkomen. Een moeilijke opgave voor de Rossummers omdat de eerste ontmoeting bij de tegenstanders uit Elshout met 6 – 4 werd verloren.

Antoinette Lacet, Ton van de Akker en Marcel Wijgerse hadden echter het vertrouwen dat winst mogelijk was vanwege de steun van de trouwe supporters in hun thuishaven De Parel. Wellicht was het de druk en de spanning die de Rossummers uiteindelijk parten speelden waardoor de avond met een 1 – 9 verlies werd afgesloten.

Antoinette kon geen winstpartijen op haar naam zetten. Ze verloor twee partijen in vier sets en verloor haar laatste partij in vijf sets. Ton verloor een partij kansloos in drie sets, een partij verloor hij in vier sets en zijn laatste partij ging in vijf spannende sets naar de tegenpartij. Het was Marcel deze avond die de eer van het team kon redden door de allerlaatste wedstrijd te winnen in vijf spannende sets. De andere wedstrijden verloor hij. Het gouden dubbel van Antoinette en Ton veranderde in brons nadat ze verloren.

Handhaving in de eerste klasse is met deze uitslag niet meer denkbaar. Rotac staat onderaan in de competitie op twee punten achterstand op Attaque, de tegenstanders van komende vrijdag. De Rossummers spelen aanstaande vrijdag hun laatste thuiswedstrijd, daarna gaan ze nog op bezoek bij SV Red Star uit Goirle en JCV uit Vught.

8e Wedstrijd Rotac wint overtuigend

Afgelopen vrijdag speelde Rotac 1 de achtste wedstrijd in de competitie tegen Attaque 1 uit Sint Oedenrode. Op Rossumse grond werd onder toezicht van de altijd fanatieke vaste supportersgroep gestreden om de vijfde en zesde plaats onderaan in de competitie. Attaque stond bij aanvang van de wedstrijd twee punten voor op Rotac. Attaque moest noodgedwongen met een invaller uit de vierde klasse spelen vanwege ziekte van de vaste spelers uit het team. De spelers van Rotac waren deze avond goed op dreef, speelde overtuigend en aanvallend waardoor ze verdiend wonnen met 9 -1.

Zowel Marcel Wijgerse als Ton van de Akker wonnen elk drie wedstrijden. Helaas liet Antoinette Lacet een punt liggen en won twee wedstrijden. Het dubbel, deze keer bestaande uit Ton en Marcel, werd ook met winst afgesloten.

Vier wedstrijden werden in drie sets met winst afgesloten, twee wedstrijden in vier sets en bij vier wedstrijden werden de punten pas na vijf sets verdeeld. Na deze uitslag staat Rotac met nog twee wedstrijden te spelen op de één na laatste plaats in de competitie. De laatste twee teams zullen rechtstreeks degraderen naar de tweede klasse.

De achterstand op de tegenstander van vrijdag 18 november as, JCV uit Vught, is na deze uitslag weer kleiner geworden maar is nog zeven punten. Als de Rossummers in staat zijn om met 8 – 2 te winnen, zitten ze weer in de race voor behoud in de eerste klasse. Een zeer zware opgave voor Rotac maar de spelers kunnen zichzelf de komende week goed voorbereiden, aanstaande vrijdag zijn ze namelijk vrij. De wedstrijd op 18 november wordt gespeeld in Vught.

9e Wedstrijd degradatie Rotac ’82 een feit.

Afgelopen vrijdagavond is degradatie naar de tweede klasse een feit geworden voor de tafeltennissers uit Rossum. Ze verloren de uitwedstrijd in Vught met 7 – 3.

Zowel Ton van de Akker als Marcel Wijgerse waren niet in staat een wedstrijd te winnen.

Het was Antoinette Lacet die twee wedstrijden op haar naam kon schrijven. Marcel begon de eerste wedstrijd goed en kon op twee sets voorsprong komen, de wedstrijd veranderde echter en werd met 3 – 2 in sets verloren. De overige wedstrijden van Marcel werden in drie sets gespeeld. Ton speelde twee wedstrijden in vijf sets, één wedstrijd werd in drie sets afgerond. Antoinette verloor één partij in drie sets, de andere twee wedstrijden schreef ze op haar naam door in vier en vijf sets te winnen.

Het dubbel van Rotac bestond deze avond uit Ton en Marcel. Ze wonnen in vier sets de wedstrijd.

Na deze uitslag is het voor de Rossummers niet meer mogelijk om in de eerste klasse te blijven tafeltennissen.

Aanstaande vrijdag moeten ze hun laatste wedstrijd spelen. SV Red Star uit Goirle wacht hen op. Voor SV Red Star zijn er nog kansen op het kampioenschap. De spelers van Rotac zullen nog eenmaal de strijd aangaan in de eerste klasse waarna ze met opgeheven hoofd terug zullen keren in de tweede klasse.

Laatste wedstrijd Rotac eindigt op de 5e plaats

Afgelopen vrijdag speelde Rotac zijn allerlaatste wedstrijd in de 1e klasse van de NTTB regio ZuidWest. Na twee behaalde kampioenschappen (van de 3e naar de 2e klasse), wisten de Rossummers dat behoud in deze klasse het maximaal haalbare doel zou zijn. Halverwege de competitie werd al duidelijk dat ze in de degradatiezone zouden eindigen, mede doordat twee van de zes verenigingen direct zouden degraderen.

Twee weken geleden was degradatie al een feit geworden, daarom konden de Rossummers alleen nog strijden voor hun persoonlijke prestaties in deze klasse. Deze laatste wedstrijd stond SV Red Star uit Goirle hen op te wachten. Voor SV Redstar waren er geen vooruitzichten meer op het kampioenschap, de titel zou gaan naar Wanzl/Belcrum uit Breda.

Vlak voordat de Rossummers moesten vertrekken bleek Antoinette Lacet niet meer in staat te zijn om af te reizen naar Goirle vanwege griep. Ton van de Akker en Marcel Wijgerse hebben daarop besloten om gezamenlijk af te reizen naar Goirle en geen inspanningen meer te doen om een invaller voor Antoinette te regelen. Daarmee begon de avond al met een 3 – 0 achterstand. De avond verliep in een ontspannen sfeer, mede doordat het voor beide teams al duidelijk was in welke klasse ze het komende seizoen gaan spelen. Het ging bij beide teams om goed tafeltennis en zodoende nog op persoonlijk vlak te presteren.

Marcel speelde deze avond goede partijen, wist nog wedstrijden in vijf en vier sets te spelen maar de winstpartijen waren elke keer voor de tegenpartij. Ton bood net als Marcel de nodige weerstand, maar verloor twee wedstrijden in drie sets. Totdat Ton aan zijn laatste wedstrijd begon. De eerste twee sets won hij beide met 8 – 11, de derde set verloor hij met 11 – 8. Ton had het vertrouwen dat hij deze wedstrijd op zijn naam kon gaan schrijven door tactisch goed te gaan spelen, en dat deed hij dan ook. Hij won ook de vierde set met 8 – 11. Toch nog een punt gehaald voor Rotac. Het dubbel van Ton en Marcel verliep goed, de sets werden echter verloren met 11 – 5, 12 – 10 en 11 – 9. De eindstand eindigde daardoor in 9 – 1.

Rotac kan hierdoor toch trots zijn op de prestaties van het eerste team, het was nog nooit eerder een vereniging uit de Bommelerwaard gelukt om uit te komen in deze 1e klasse. Rotac heeft hierdoor het tafeltennis wat meer op de landkaart gezet in de regio en laten zien dat ook een kleine vereniging in staat is om het podium van hoofdklasse te kunnen benaderen. De spelers van het eerste team hebben mede door de ervaring van dit seizoen volop kans om weer terug te keren naar de 1e klasse en op enig moment dit nivo ook te handhaven. De prestaties van de spelers van het eerste team mogen er ook zijn. Antoinette behaalde 30%, Marcel behaalde 33% en Ton behaalde 37% winstpartijen.

Deze wedstrijdverslagen waren ingezonden door Marcel Wijgerse,waarvoor mijn dank.

 

Geef een reactie